Handsprit och möjlighet till handtvätt finns i butiken.

Som många andra småföretagare vill vi på Hagelin & Co uppmana dig att fortsätta stödja lokala butiker, caféer, restauranger, hotell osv under denna utmanande period.

För dig som inte känner dig bekväm med att röra dig i folktäta områden så erbjuder många företag kreativa lösningar för att möta sina kunder, så gör även vi. Vi kan ordna hemkörning eller skicka linser, dina nya glasögon och ögondroppar med det traditionella sättet, brev. Behöver du en tid för synundersökning men ej vill komma till butiken de vanliga öppettiderna så ordnar vi det. Kontakta oss via telefon 0480- 420 500 eller via info@ hagelin- cokalmar.se Vi följer dagligen de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Optikerförbundet går ut med.

Med anledning av coronaviruset ändrar vi löpande våra rutiner för att minimera risken för smittspridning. Exempelvis sker descinficering med ytrengörande sprit och handsprit i långt större utsträckning än vanligt. Vi tar inte i hand. Vi ber er kunder att tvätta era händer innan synundersökningen och handsprit finns tillgängligt.

Vi använder visir i butiken och i undersökningsrum för att minimera spridningen av Covid-19. Skydd finns även på många av våra instrument.

Undvik att bli smittad och att smitta andra


Optikerförbundet
informerar:

Så här i corona-tider finns det funderingar om optiker bör ha munskydd i kontakten med patienterna? Munskydd är omdiskuterat. Man ska minnas att munskydd framförallt är till för att den som bär skyddet inte ska smitta andra. Det viktigaste är att säkerställa att patienten/kunden inte har förkylningssymtom eller har varit symptomfri i 48 timmar, samt att patienten desinficerar händerna innan ni går in i undersökningsrummet. Detsamma gäller naturligtvis dig som optiker.S:t Eriks Ögonsjukhus har gjort bedömningen att det inte är nödvändigt för vare sig undersökaren eller patienten att bära munskydd om man säkerställer att patienten/kunden inte har förkylningssymptom etc enligt ovan.Jag ser inte någon anledning till att man i privat verksamhet ska behöva agera på annat sätt en vad ögonsjukvården gör.

Vi måste nu mer än någonsin hjälpa varandra❤.
// Mia, Jeanette och Lennart